Nieuwbouw

Er komt nieuwbouw aan de Florakade. Een heel nieuw blok met zo’n 120 woningen wordt gerealiseerd tussen de Florakade en het Pioenpark. Een deel van de huizen zullen ook aan de Florakade komen te staan, daarmee hebben ze direct uitzicht over het Van Starkenborghkanaal. In het blok komt ook een nieuwe straat te liggen. Het terrein wat nu bebouwd gaat worden, is zomer 2017 gesaneerd door Dusseldorp. Er stond voorheen een fabriek voor foto ontwikkeling en er zat nog beton, ondergrondse tanks en vervuiling in de grond. De gebouwen waren al een paar jaar geleden gesloopt na eerst een aantal jaren gebruikt te zijn als tijdelijke huur voor kleine bedrijven. Zo zat er een garage, een taartenbakker en een bowlingbaan. Eind september was het saneren van de grond klaar en ligt alles braak.

Er wordt steeds meer over bekend van wat er gebouwd gaat worden. Rond begin oktober 2017 begon de promotie voor het wonen in dit gebied. Het nieuwe blok heeft de naam “Oosterparkkwartier” gekregen. De verkoop start in november 2017. De bouw is gestart in november 2018. Hieronder lees je meer over hoe het er uit komt te zien.

Nieuwbouwplannen Florakade

Het ontwerp van de architect

Al in 2009 heeft een architectenbureau een plan gemaakt voor het nieuwe blok in de Florabuurt. Het is niet duidelijk of dit plan ook daadwerkelijk precies zo uitgevoerd wordt als op de tekeningen te zien is. Wel lijkt de plattegrond die nu als actueel wordt gezien precies op de manquette van het architectenbureau. Ik denk dus dat het ook ongeveer dat uiterlijk zal krijgen.

3D impressie Oosterparkkwartier

Hier zie je een 3D impressie van het plan. Je ziet de nieuw te bouwen wijk van boven, met rechtsboven de Florakade en linksonder het Pioenpark. De Struisvogelstraat loopt bovenlangs en de Asterstraat er onder. Het ontwerp is iets anders dan de kaart hierboven, zo zie je geen straten door de blokken heen terwijl die in het nieuwe plan wel getekend zijn. Wat enorm opvalt zijn de blokken met hoogbouw. In elk cirkelvormig plan staat een groter blok erbij. Dit zal vier verdiepingen beslaan. De rest heeft 2 of 3 verdiepingen.

Florakade nieuwbouw vanaf het kanaal gezien

Het uiterlijk
De nieuwbouw lijkt te worden voorzien van veel grote ramen, kleine tuintjes en een lichte kleur baksteen. Helaas is er op dit moment niets meer over te zeggen dan de tekeningen van de architect.

Dit is de website van de architect met meer informatie over het ontwerp: Miguel Loos. De website waar geïnteresseerden in koopwoningen terecht kunnen is: woneninhetoosterparkkwartier.nl

De huidige situatie

Hieronder wat foto’s van verschillende stadia van de bouw.

September 2017
De bouw op 2 februari 2019, gezien vanaf de Florakade.
De bouw op 8 maart 2019, gezien vanaf de Florakade
Nieuwbouw op 4 augustus 2019 – gezien vanaf de Paradijsvogelstraat, je kijkt de nieuwe Hyacinthstraat in.

 

Nieuwbouw op 4 augustus 2019 – panorama foto van asterstraat en pioenstraat