De Florakade krijgt een prachtig bloemenveld!

Er is gestemd voor “Stem van Groningen” / Altijd een Goed Idee, en er is gekozen voor een bloemenveld aan de Florakade. Super gaaf dat het zo vaak gekozen is, na het bootje op de Gorechtvijver is het meest gestemd op dit bloemenveld.

Iedereen die gestemd heeft: bedankt! En iedereen die mee wil doen met zaaien: stuur even een mailtje naar bloemen@florakade.nl om je vrijblijvend op te geven.

Hoe nu verder?

Ik ga in overleg met de gemeente over het omploegen van het veld. Wanneer hebben ze tijd? Hoe lang duurt het? Dat soort dingen. De planning is dat er geploegd wordt in begin maart 2020. Daarna komt het zaaien, ik verwacht dit te kunnen doen op zaterdag 21 maart. We gaan er dan een feestelijke dag van maken. Iedereen die wil mag komen helpen zaaien. Het is geen zwaar werk, maar het is belangrijk om uit te meten hoeveel gram zaden er op hoeveel m2 grond komen. Die dag wordt er dus gemeten en porties zaden verdeeld over de grond. Verder is er wat lekkers en voor iedereen drinken. We maken er een mooie dag van en hopen op prachtig weer.

Daarna is het wachten geblazen. Na 5  dagen zie je de eerste kiemplantjes, na 6 weken de eerste bloemen. Daarna zal je steeds meer soorten zien bloeien. De bloeit houdt aan tot de eerste nachtvorst, dit kan tot november zijn. Het jaar erna bloeien de meerjarige soorten en de eenjarige bloemsoorten die zichzelf hebben uitgezaaid.