Evaluatie bloemenveld Florakade

Inmiddels is het 25 september en is de zomer officieel voorbij. In de twee bloemenvelden aan de Florakade bloeit nog van alles, maar het mooie is er inmiddels wel af. Er staat ook best veel hoog onkruid tussen de bloemen. Tijd voor een evaluatie!

In totaal is er €399,50 besteed van het budget van €2700,- Het geld is alleen gebruikt voor 2x ploegen en frezen, de zaden zijn gratis beschikbaar gesteld via mijn webwinkel www.happyseeds.nl
Dit betekend dat er nog enorm veel budget over is om het volgend jaar beter te doen. Graag hoor ik daarom wat jij vindt van het veld en wat jij denkt dat beter kan. Je kan mij mailen op bloemen@florakade.nl

Wat vind ik er zelf van?
Ik vind het op zich mooi geworden, maar het onkruid was te snel al heel hoog waardoor het veel mooier had kunnen zijn. Omdat het gebied er omheen ook al vol onkruid staat, waaide er veel onkruidzaad in het veld en dat is tegelijk opgekomen met de bloemen. Er zal in de grond ook nog veel onkruidzaad gezeten hebben omdat het veldje al meer dan 10 jaar vol onkruid stond.

Wat stel ik voor te doen?
Ik stel voor om volgend voorjaar opnieuw te ploegen en de nieuwe zaden in rijen in te zaaien. Dat betekend dat het zaad niet egaal verspreid is, maar in banen met loopruimte er tussen. Vervolgens wil ik, en wellicht enkele vrijwilligers, het onkruid tussen de bloemenplantjes weghalen. Dit kan met de hand of met een schoffel. Door de loopruimte kan je makkelijk op het veld komen. Bovendien herken je onkruid aan dat het kiemt in de looppaden. De bloemen kiemen alleen in de banen waarop gezaaid is. De kleine onkruidplantjes zijn zo snel te herkennen en te verwijderen. Als dit in april of mei 2 á 3 keer wordt gedaan heeft het onkruid geen kans. En uiteraard zonder gif of schadelijke stoffen.

Ik hoor graag wat jullie hiervan vinden, alle ideeën zijn welkom. En als je mee wilt doen met onkruid wieden in de lente van 2021 dan mag je dat uiteraard ook aangeven.

Groetjes,
Linda van Zomeren
bloemen@florakade.nl