Inzaaien Florakade 28/03 gaat aangepast door

Toevoeging 18/03: het is verplaats naar 28 maart in plaats van 21 maart.

Het coronavirus houdt het land in zijn greep. Niet door het aantal zieken, maar door de maatregelen die genomen moeten worden om het virus in te dammen. Met z’n allen gaan we dit zo goed mogelijk volbrengen en de mensen die werken in de zorg zoveel mogelijk ontzien. Iedereen draagt zijn steentje bij.

Een zaaidag met eten, drinken en gezelligheid past niet binnen het beleid van sociale afstand houden. Juist met eten en drinken kan je elkaar makkelijker besmetten. We hebben gekozen om de feestelijkheden te verplaatsen naar een latere datum. Bijvoorbeeld als het bloemenveld helemaal in bloei staat. Het zaaien moet echter wel gebeuren. Want wie niet zaait, kan niet oogsten.

Iedereen die zich fit voelt, niet snottert of verkouden is, mag nog steeds komen zaaien aan de Florakade op zaterdag 28 maart van 10:00 tot 11:00 uur. Het idee is om gepaste afstand te houden en zo eventuele besmetting te voorkomen. Als je tot een risicogroep behoort is het misschien ook beter om niet te komen, dat is ieders eigen verantwoordelijkheid. Qua inzaai-werk zal het goed te doen zijn met de mensen die wel aanwezig zijn.

Hopelijk bloeien de bloemen die straks gezaaid worden in een minder hectische tijd dan nu!