Op 21 maart gaan we zaaien!

Op zaterdag 21 maart is het zover: dan gaan we de Florakade inzaaien met zaden voor prachtige bloemen. Er komen twee grote stukken grond voor dit bloemenveld, beide aan het einde van de Florakade naast het van Starkenborgkanaal. Die strook is nu vol ruig gras en bomen. Op plekken waar geen bomen staan en de zon dus goed schijnt wordt op 18/03 geploegd door de gemeente. Daarna is het klaar om in te zaaien.

Dat inzaaien gaan we doen met buurtbewoners uit de Oosterparkwijk. Iedereen die wil mag meedoen. Het is makkelijk werk, je hoeft alleen laarzen of schoenen die modderig mogen worden mee te nemen. Ik zorg voor zaadjes die al verdeeld zijn in porties. Je kan het aantal vierkante meters afmeten en de portie zaden daarover uitstrooien met de hand. Door er overheen te lopen druk je de grote zaden wat dieper de grond in en wordt vraat door vogels voorkomen.

Naderhand gaan we ergens koffie/thee/ranja drinken, ik ben nog in overleg of dit kan bij Bie De Buuf aan de Paradijsvogelstraat. Hopelijk lukt dat!

Wanneer zaaien?: 21 maart
tijd?: 10 uur, tot ongeveer 11 uur
Daarna: koffie/thee/ranja drinken
Opgeven? Je kan je opgeven via bloemen@florakade.nl zodat ik rekening kan houden met het aantal porties en het drinken. Het is gratis uiteraard!

Vervolgens is het wachten tot de zaden gaan kiemen. Dat duurt ongeveer 8 tot 14 dagen afhankelijk van het soort. De eerst bloei begint na 6 weken, het houdt aan tot de herfst. Je zal onder andere klaprozen, korenbloemen, ganzenbloemen, kamille, lage zonnebloemen, slaapmutsjes en goudsbloemen gaan zien. In totaal meer dan 25 soorten die op verschillende tijden bloeien.