Stem op een prachtig bloemenveld aan de Florakade!

Er is een heel leuk nieuw project in de Oosterparkwijk: Stem van Groningen. Iedereen uit de wijk kan een project indienen om te gaan uitvoeren in de wijk. Er is een budget van €25.000,- beschikbaar om die projecten uit te voeren. Alle inwoners van de Oosterparkwijk kunnen stemmen tussen 18 november en 1 december 2019. Het stemmen werkt als een soort “winkelmandje”, je mag net zoveel ideeën in je mandje doen totdat je de €25.000,- hebt besteed. De projecten die het vaakst in een mandje worden gestemd winnen. Er kunnen dus meerdere winnaars zijn.

Ik heb ook een project ingediend: bloemen aan de Florakade. En dan wel aan het stuk Florakade voor de nieuwbouw langs, aan de kant van Flamingokade. Momenteel staat het gras hier enorm hoog en wild en wordt er weinig aan gedaan. Het plan is om hier in de lente van 2020 bloemenzaden in te zaaien om een prachtig bloemenveld te creëren. Het gaat om het maken van een wilde bloemenzee in allerlei kleuren met soorten zoals klaproos, korenbloemen, kamille, goudsbloemen en slaapmutsjes. Het ziet er prachtig uit en het is ook goed voor bijen, hommels, vogels en andere nuttige dieren. Je kan het veldje zien vanaf de nieuwbouw aan de de Florakade en vanaf de flat aan de Kraanvogelstraat. En uiteraard iedereen die langsrijdt of de hond uitlaat kan ervan genieten. De bloei begint ongeveer in mei en gaat door tot oktober.

Het plan is om dit in de zaaien met een groep vrijwilligers uit de buurt. De zaden worden gedoneerd, de enige kosten van dit project zijn het laten omploegen van de grond door de Gemeente en wat bordjes om aan te geven wat er op het gebiedje gaat groeien. Je kan hieronder foto’s zien van waar ik het wil inzaaien. Je kan het project hier zien op de site van Stem Van Groningen.

Doe je ook mee? Je kan meedoen door te stemmen en/of door te gaan zaaien. Je kan mailen op bloemen@florakade.nl om op de hoogte gehouden te worden.

In het oranje gebied zou ik de bloemen willen zaaien, met ruimte overgehouden voor paadjes en rond de grote bomen (in de schaduw doen de bloemen het niet goed).